Skip to main content

Je ziet steeds meer folders die worden opgevouwen tot een klein pakketje. Wat is dat precies en wat kun je ermee?

Waar kunt u het zoal voor gebruiken?

Zo’n handzaam pakketje is makkelijk mee te nemen en daardoor bruikbaar voor diverse doeleinden.

Handleiding. De vouwfolder is handig in te zetten als een handleiding die de ontvanger in zijn portemonnee kan opbergen en zo dus altijd bij de hand heeft. Het standaardformaat komt overeen met het formaat van een creditcard.

Plattegrond. In sommige wintersportgebieden worden op deze wijze de skiroutes in kaart ge­bracht. Je kunt ook de route naar jouw bedrijf zo in kaart brengen. Of plattegronden van steden, wandelgebieden, enz. als premium weggeven.

Beurs. Een vouwfolder is ook uitstekend ge­schikt als beursplattegrond en om de route naar uw stand op te laten drukken. Tip. Vermeld dan ook wie je bent en wat je doet, welke produc­ten je voert, waar je te vinden bent en hoe je ver­der bereikbaar bent. Tip. Je kunt zo ook klan­ten en prospects uitnodigen om je op de beurs te bezoeken.

Sponsoring. Gebruik de vouwfolder als een doelgericht communicatiemiddel op het evene­ment dat je sponsort. Je geeft zo bekendheid aan jouw sponsoring en daarbij kunt je bijv. de poule-indelingen en wedstrijdschema’s aanbieden. De ontvanger heeft ‘je’ dan steeds in de hand.

Communicatiewaarde

Op een vouwfolder kun je veel informatie kwijt. Je kunt er uw boodschap dus op een indrukwekkende wijze mee overbrengen. Die boodschap wordt be­waard en dat is eigenlijk het grootste voordeel. Jouw doelgroep draagt je en jouw boodschap met zich mee, zeker als je de folder een bewaarfunctie geeft, zoals een speelschema, een kalender of een overzicht met contactinformatie.

Tip. Met een glossy cover (omslag) krijgt de vouwfolder de uitstraling van een echte creditcard, waardoor men deze folder als waardevol ervaart, bewaart en bij zich draagt.

Toeristische informatiefolder gemaakt voor Visit Oirschot

Visit Oirschot biedt uitgebreide info over recreatieve en toeristische vrijetijdsbesteding. Je kunt ook terecht voor cadeaubonnen, (streek)boeken en diverse andere wandel- en fietskaarten. 

Technology

Gyroscope op mobiel

Een tijdje geleden begon ik na te denken over het mixen van animatie met mobiele…
Marketing

Tips voor het managen van WhatsApp gesprekken op meerdere apparaten

Label je conversaties Hierdoor kan je makkelijk samen met collega’s de chats beantwoorden. Met het…
Marketing

Super Mario Marketing

Het is nog steeds de meest gemaakte fout in marketing, het product verkopen in plaats…